Festliga dagar förgyller året

I år kommer landskronaborna att få uppleva flera nya evenemang i staden. Det blir fyra Landskronadagar vid tre olika tillfällen. Mottot är ”För Landskrona, av Landskrona”.

Idag presenterades datum för årets Landskronadagar på ett uppstartsmöte där bland andra föreningsrepresentanter och samarbetsorganisationer medverkade.

– Tillsammans med Landskrona Citysamverkan och stadens företag och föreningsliv vill vi visa upp det bästa av staden. Vårt motto är ”för Landskrona, av Landskrona”, berättar Thorsten Karlén, ansvarig för evenemangen på Landskrona stad.

Det blir fyra Landskronadagar vid tre olika tillfällen. Årets första Landskronadag blir på våren, närmare bestämt lördagen den 24 maj. Innehållet och inriktningen blir en härlig familjelördag med aktiviteter och shopping i centrum. Den andra Landskronadagen ligger på hösten, lördagen den 11 oktober, i anslutning till Kulturnatten.

De återstående två dagarna, fredagen den 25 och lördagen den 26 juli, blir sammanhängande och går under namnet Landskronafesten. Här är inriktningen fest för alla, såväl på dagen som på kvällen. Scener med underhållning, aktiviteter, tivoli kombinerat med mat och dryck ramar in den sista helgen i juli.

– Helgen sammanfaller med den traditionella Thulinträffen på Citadellet och vi vill tillsammans med organsationen för Thulinträffen bredda upplevelseområdet och dra nytta av varandras evenemang, berättar Jonas Stoltz, turism- och eventkoordinator på Landskrona stad.

Landskronafestens underhållning och aktiviteter koncentreras till Rådhustorget, Kasernplan, Teaterparken samt angränsande shoppinggator.

– Vi kommer nu att ge oss ut och träffa såväl företag som föreningar och lyssna in och ta till oss idéer och förslag för att göra dessa dagar så innehållsrika och spännande som möjligt, avslutar Jonas.

På landskrona.se/landskronadagarna samt via stadens facebooksida kommer det att finnas nyheter och uppdateringar gällande Landskronadagarna.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén