Flera satsningar på IT i skolan

Landskronas utbildningsförvaltning satsar rejält på att ytterligare utveckla IT-verktygen i skola.

Från hösten utvidgas användningen av gymnasieskolans och vuxenutbildningens lärplattform It’s learning. Och innan sommaren börjar första grundskolan testa ett digitalt verktyg – Hypernet och Stöd för lärande. Detta innebär att elevernas individuella utvecklingsplaner blir digitala. Först ut är Västervångskolan.

– Utvecklingen av lärplattformar och digitala verktyg ger både föräldrar och elever än större möjlighet att bli delaktiga i lärandet. Detta kommer också bidra till ökad måluppfyllelse på våra skolor, säger Tomas Johansson, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen.

Två spännande projekt kring surfplattor är också på gång. Svaneholms och Asmundtorps förskolor är först ut.

– Detta är ytterligare ett verktyg för förskolans arbete med språkutveckling. Vi planerar att koppla forskare till detta projekt, fortsätter Tomas Johansson.

Matematikundervisningen i grundskolans tidigare år går också in i ett projekt med surfplattor. Här står Uppsala universitetet för det forskningsmässiga stödet. Projektet berör 72 elever.

– Alla våra satsningar kräver ett bättre skoldatanät med trådlösa nätverk på alla enheter. Ett arbete som nu pågår av stadens IKT avdelning, avslutar Tomas Johansson

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén