Flottaste flotten 2021 – återvinning vinnande tema

Tre glada kvinnor i arbetskläder som vann tävlingen Flottaste flotten

Publikens röster är nu räknade och återvinning visade sig vara ett vinnande tema bland årets flytande trädgårdar. Vann gjorde flotte nummer tre med titeln ”Man tar vad man har i Landskrona stad”. Bakom flotten stod Landskrona stad, enheterna park och gata.

Alla flottbyggare var samlade på konsthallen när diplom, blommor och vandringspriset överlämnades på prisceremonin.

– Vi gjorde verkligen det, tog vad vi hade. Bland annat gamla tätningsringar från stadens brunnar, säger Marit Engquist. Tillsammans med Veronica Sjödahl och Emma Rahm representerade hon den vinnande flotten.

Ett vanligt år är Flottaste flotten ett av de mest populära inslagen i Trädgårdsgillet i Landskrona. Eftersom Folkhälsomyndigheten endast tillät 600 deltagare utomhus vid evenemang utan anvisade platser fick man fokusera på en av höjdpunkterna, de prunkande och fantasifulla flottarna i citadellets vallgrav. 

– Vi vill tacka alla som varit med i år. Vi är mycket glada att vi kan erbjuda flottaste flotten även i år. Det var mycket spännande flottar med olika uttryck och idéer som vi alla fick njuta av. Trädgårdsgillet kommer tillbaka i full skala 2022 med nya spännande upplevelser, säger Sverker Haraldsson, avdelningschef Uppleva på Kulturförvaltningen, Landskrona stad.

Årets deltagare var:

  • Tycho Brahes färgväxter – Tycho Brahe museet
  • Lev livet – Ödåkra Uteplantor AB
  • Man tar vad man har i Landskrona stad – Landskrona stad, enheterna park och gata
  • Reflektion – Tillsammansgruppen, aktivitet för äldre inom omsorgsförvaltningen
  • Gudinnan – Artyfact Gallery, Patrick och Cecilia Björk
  • Frodiga möten och blomstrande tider – Landskrona stad, avdelningen för tillväxt och kommunikation och stadsbyggnadsförvaltningen

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr