Flytande trädgårdar ända fram till 24 augusti

Vid årets Trädgårdsgille 15-17 augusti, kommer de flytande trädgårdarna i vallgraven vid Landskrona konsthall att ligga kvar i vallgraven extra länge.

Flottarna är uppskattade att vandra ner och titta på och det är extra roligt att kunna ha kvar dem fram till den 24 augusti så att skol-och dagisgrupper kan passa på att se dem.

Det innebär även att de finns kvar över Landskrona fotofestival. Själva röstningen på den Flottaste Flotten sker dock bara under själva gillet, fram till klockan 14.00 på söndagen. Vinnaren avslöjas efter picknickkonserten klockan 15.00!

Så många som tretton flottar i år

I år kommer hela tretton flottar att läggas på plats. De som skapar dem är: Blomsterfén, Källsgården, Noppans trädgårdsbutik, Naif art exhibition, Skumpa och Spaljé, Omsorgsförvaltingen, Uggletorpet/Trifolio, Hovdala slott/Statens Fastighetsverk, Horto Green AB, Växthuset i Tullstorp AB, Sten Christensen, Trädgårdsidyll, Tony Johansson och Peter Bengtsson.

Åtta av dem har varit med förr men resterande är nya bekantskaper. Det blir en spännande blandning av handelsträdgårdar, trädgårdsdesigners, rehabiliteringsträdgård, slott, trädgårdsmästare samt konstälskare kopplade till den aktuella utställningen på Konsthallen, Internationella naivister.

Den vinnande flotten kommer att visas på Den stora blomsterfesten på Sofiero 29-31/8.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén