Född 1913 – en utställning om sex hundraåringar

På jubeldagen 25 maj invigs utställningen Född 1913 i stadshusets entré. I utställningen får vi ta del av sex hundraåringars berättelser om deras liv men också hur det är att få uppleva att bli 100 år.

I samband med att Landskrona fyllde 600 år har sex hundraåringar (6x100=600 år) intervjuats. Dessa personer har fått uppleva ett helt sekel och deras berättelser fångar en och väcker ett stort intresse. Utställningen presenterar deras liv och hur de upplevt hur Landskrona förändrats. Men de delar också sina tankar om hur det känns att bli så gammal som 100 år.

Projektet, som stöds av Jubileumskommittén, är ett samarbete mellan omsorgsförvaltningen och Landskronas museum. Det är personal från omsorgsförvaltningen som intervjuat 100-åringarna och museet har satt samman utställningen.

Till utställningen har även ett häfte tagits fram som innehåller en rundvandring i Landskrona. Den bygger på 100-åringarnas berättelser och händelser ur deras liv och har illustrerats med bilder från Landskrona museums bildarkiv.

Du är välkommen att besöka utställningen i stadshusets entré fram till och med 23 juni under våra ordinarie öppettider.

Klockan 11, 25 maj inviger Lennart Söderberg, stadsfullmäktiges ordförande, utställningen Född 1913 i stadshusets entré.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén