Förintelsens minnesdag uppmärksammas i Landskrona den 27 januari

?? Förintelsens minnesdag 27 januari webb.jpg

Måndagen den 27 januari samlas människor över hela världen till den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. I Landskrona uppmärksammas dagen genom en samlingsstund på stadsbiblioteket.

År 2005 deklarerade FN den 27 januari som internationell minnesdag. Sedan 2001 har det varit en nationell minnesdag. Den 27 januari är samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945.

Under dagen hedras minnet av alla som mördades under Förintelsen och dem som stod emot. I samband med Förintelsens minnesdag arrangeras manifestationer, seminarier och pedagogiska projekt på många orter runt om i Sverige. Landskrona stad uppmärksammar dagen genom en minnesstund på stadsbiblioteket i Landskrona.

Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg inleder minnesstunden med ett tal, elever från Kulturskolan sjunger och Olof Lindwall, Landskrona bibliotek, läser ur "Jag flydde från Auschwitz" av Rudolf Vrba. Alla Landskronabor är varmt välkomna att delta.

Hos Forum för Levande Historia finns mer information om Förintelsens minnesdag.

Förintelsens minnesdag i Landskrona

Datum och tid: måndag den 27 januari kl 18-18.40

Plats: Stadsbiblioteket, Regeringsgatan 13, Landskrona

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André