Fortsatt hårda vindar och klass 1-varning

Just nu råder klass 1-varning i Skåne för hårda vindar. Dock kvarstår klass 2-varningen för höga vattennivåer. Det är väldigt halt på vägarna just nu. Ta det försiktigt på vägarna om du måste ge dig ut.

Vi har problem med högt vattenstånd vid bland annat Borstahusen och vid bryggor inne i stan. Just nu är vattennivån 1,4 meter över det normala. Enligt SMHI:s prognos kan vattennivån höjas ytterligare 10 centimeter innan kl. 23 när vattnet beräknas sjunka undan.

Får du in vatten i din fastighet, kontakta ditt försäkringsbolag.

Läs mer på NSVA:s webbplats

Vi har också problem med telefonin just nu. Man kan inte nå oss via våra direktnummer. Växeln fungerar återigen på numret 0418-47 00 00, men är begränsad då vi inte har någon köfunktion för tillfället. Vi vet inte i nuläget när problemet kommer att vara helt åtgärdat.

Om du behöver komma i kontakt med omsorgsförvaltningen, klicka här.

Stadsbiblioteket håller stängt i dag och i morgon på grund av rasrisk från taket.

Skolorna kommer att vara öppna som vanligt. Just nu har vi inte heller fått några rapporter om inställda skolskjutsar för grundskolans elever, 15 minutersregeln gäller, dvs. vänta 15 minuter efter utsatt tid. 

Kör du bil, var uppmärksam på nedfallna träd som blockerade vägar. Se Trafikverkets webbplats för mer information (länk nedan).

Det är stopp i tågtrafiken. Se Skånetrafikens webbplats för mer information.

Följ fler uppdateringar här:

Trafikverket: trafikverket.se
SMHI: smhi.se
Danska meteorologiska institutet: dmi.dk
Krisinformation: krisinformation.se

Just nu är drygt 400 hushåll i kommunen utan ström. Följ uppdateringar om avbrott på eon.se

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén