Utomhusträningar ingår i stadens beslut att tillfälligt stänga idrottsanläggningar

Vi vill förtydliga att även utomhusträningar ingår i stadens beslut att tillfälligt stänga ner våra idrottsanläggningar. Organiserad utomhusträning är därmed inte genomförbar förrän smittspridningen dämpas.

Landskrona befinner sig i ett läge där smittspridningen fortsätter att öka för varje vecka. Utvecklingen är mycket oroande. Detta är skälet till att alla kommunala anläggningar är stängda och måste förbli så ett tag till.

Nu får vi signaler att delar av föreningslivet planerar att öppna upp igen för träningar utomhus på fotbollsplaner. Detta går emot stadens beslut och är tyvärr inte möjligt förrän vi ser att smittspridningen börjar dämpas. Beslutet gäller även organiserad idrott på våra utomhusanläggningar såsom fotboll, friidrott och ridning. Slingor och utomhusgym håller däremot öppet och vi uppmanar till att dessa används.

Utomhusträning går bra om den sker annanstans än på kommunal träningsanläggning och om man kan hålla avstånd på 2 meter och är max 8 personer inkluderat tränare/ledare. Detta enligt Smittskydd Skånes riktlinjer.

Vi hoppas verkligen att vi snart kan återuppta all idrott men vi får hålla ut ett litet tag till och hjälpas åt att vända utvecklingen.

 

Läs mer om beslutet för träning här

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson