Fotoboken i fokus på Landskrona bibliotek

?? fotografi low.jpg

En av de starkaste trenderna inom fotografin idag är det stora intresset för fotoboken. Det har Landskrona bibliotek tagit tillvara på och under 2020 drar man igång ett stort projekt med just fotoboken i fokus.

Under det kommande året kommer fotointresserade och fotografer kunna ta del av föreläsningar och workshops på temat fotobok på olika platser i Landskrona. Syftet med projektet är bland annat att skapa förutsättningar för möten och samarbete mellan bibliotek och museum och att bredda intresset för fotografi och fotoboken som konstform.  
 
– Många av de böcker som biblioteket får från Kulturrådet är just fotoböcker och tillsammans med Landskrona Foto, Landskrona museum och lokala fotografer vill vi tänka kreativt kring fotoboken, säger bibliotekarie Annika Liljengren. 

– Landskrona har under de senaste åren profilerat sig som en fotostad och med fotoboksprojektet hoppas vi kunna göra fotografi tillgängligt för fler personer i Landskrona med omnejd.

Vilka föreläsningar och workshops som kommer att hållas under året är ännu inte bestämt men de första programmen kommer att arrangeras nu under våren. 
 
Landskrona bibliotek har fått 250 000 kronor till projektet från Region Skåne.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André