Landskrona stad debatterar framtidens infrastruktur på Almedalsveckan

europaspåret.jpg

Under tisdagen den 5 juli debatterar Landskrona stad under Almedalsveckan om framtidens infrastruktur. Medverkande är bland andra Mikael Svane, branschdirektör för Dansk Industri och Nisha Besara är moderator. Seminarie och paneldebatt äger rum i Business Arenas lokaler i Burmeister på Strandgatan 9 i Visby.

Sverigeförhandlingen har tidigare haft ett begränsat direktiv som fram till i år enbart omfattat sammankopplingen mellan storstäderna Stockholm och Malmö. Först i maj i år hade Sverigeförhandlingen sitt första möte med danska sidan vilket är den del som Landskrona stad fokuserat starkt sedan arbetet inleddes. Landskrona stad har även inkluderat kopplingen Oslo – Göteborg (Västkustbanan) – Kontinenten.

Ur danskt perspektiv är Landskronas förslag intressant då det är en lösning för dansk infrastruktur. Detta är ett av skälen till att Landskrona blev inbjudna till Danska Folketinget i oktober 2015 och därefter lett vidare till diskussioner med exempelvis Kastrups Flygplats som visat stort intresse för Landskronas lösning. Även vid Folkemötet på Bornholm tidigare i juni i år mottogs förslaget med Europaspåret mycket positivt.

Landskrona stad belyser även det unika läge i Öresundsregionen som gynnar Landskrona men i lika hög grad kringliggande städer (Lund, Eslöv, Helsingborg) som med Europaspårets förslag kommer närmare Köpenhamn än vad Malmö tidsmässigt ligger idag.

Du kan läsa mer om Europaspåret på www.europasparet.se.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén