Fredrik Menkus Wegbratt blir ny utbildningschef i Landskrona stad

?? Fredrik_Menkus_Wegbratt_webb.jpg

Fredrik Menkus Wegbratt har utsetts till ny förvaltningschef för utbildningsförvaltningen i Landskrona stad. Han har tidigare varit utbildningschef i bland annat Vellinge kommun.

Fredrik Menkus Wegbratt, 48, har lång och gedigen erfarenhet av ledarskap inom pedagogisk verksamhet. Han är utbildad lärare och har haft flera chefsroller inom friskolekoncernen Academedia. Han kommer närmast från en tjänst som utbildningschef i Vellinge kommun.

– Fredrik Menkus Wegbratt är en rutinerad ledare som kommer att vara en stor tillgång för vår organisation. Vi är glada över att ha rekryterat honom till Landskrona, säger Christian Alexandersson, stadsdirektör i Landskrona stad.

– I Landskrona får jag ett spännande uppdrag som jag ser mycket fram emot. Skolorna här har gjort en positiv utvecklingsresa de senaste åren och mitt mål är att fortsätta höja kvaliteten genom systematiskt arbete, säger Fredrik Menkus Wegbratt.

Fredrik Menkus Wegbratt tillträder som förvaltningschef den 3 februari 2020. Han efterträder Carina Leffler som blivit biträdande stadsdirektör.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André