Fri kärlek i korridoren

Kärleken är fri! Du har rätt att älska den du vill och att leva ett liv fritt från kränkningar, hot och våld! – det är budskapet för temaveckan om rättigheter och kärlek. Mellan den 7 och 11 april finns projektet ”Det handlar om kärlek” på plats på Selma Lagerlöfgymnasiet i Landskrona.

– Vi finns på skolan under hela veckan för att informera eleverna på skolan om deras rättigheter och för att diskutera frågor om kärlek, våld och ryktesspridning med eleverna, säger Sofie Olovsson. projektledare för Det handlar om kärlek.

Eleverna kommer att ta del av en föreläsning med Arkan Asaad som heter ”Mitt liv och rätten att välja” som handlar om att giftas bort mot sin vilja. Under hela veckan kommer personer från Socialtjänsten, Ungdomsmottagningen och organisationer som Individuell människohjälp, Tjejjouren och Uppdrag Ninjas att finnas i korridoren så att eleverna kan ställa frågor till dem.

– Vi är glada över att ha temaveckan på skolan. Det är viktiga frågor som projektet tar upp och det är bra att ha personer från många olika organisationer här så att eleverna får ett ansikte på vem man kan ta kontakt med om man vill, säger Mikael Thunberg, rektor på Selma Lagerlöfgymnasiet.

Bakom projektet står Rädda Barnen tillsammans med Socialtjänsten, Polisen, Ungdomsmottagningen, skolan och frivilligorganisationer i Landskrona.

Unikt med ”Det handlar om kärlek” är att det bygger på samverkan mellan aktörer från myndigheter och frivilligorganisationer. Projektet drivs av Rädda Barnen och startade 2009 på initiativ av Rikspolisstyrelsen och Länsstyrelsen i Östergötland. Sedan starten har temaveckor genomförts på skolor i drygt 50 kommuner runt om i Sverige. Du kan läsa mer om projektet på www.dinarattigheter.se.

Kontaktpersoner för projektet i Landskrona

Sofie Olovsson från Rädda barnen, projektledare för Det handlar om kärlek: 08-698 91 66, sofie.olovsson@rb.se

Pia Söderstjerna, Verksamhetschef Individ- och familjeförvaltningen på Landskrona stad, 0418-470388, Pia.soderstjerna@landskrona.se.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén