Fullspäckat program för barnfamiljer i sommar

Lagunen sommar.jpg

I sommar väntas många semestra på hemmaplan. Därför har Landskrona stad, Cityidrott och Landskronasamverkan tillsammans skapat programmet ”Sommar i Landskrona” för att barn, unga och deras föräldrar ska kunna ha kul tillsammans. Programmet startar den 15 juni.

”Sommar i Landskrona” är ett program som tagits fram för att erbjuda barnfamiljer roliga upplevelser i stadskärnan. Aktiviteterna kommer att arrangeras av Cityidrott med stöd av Landskrona stad och Landskronasamverkan. I vecka 27 öppnar Cityidrott en yta för sommarhäng med beachvolleyplan på Kasernplan. Cityidrott kommer också att arrangera en rad aktiviteter på Rådhustorget, Järnvägsgatan och i Teaterparken.

Några höjdpunkter i programmet:

  • Segwayhinderbana på Järnvägsgatan
  • Käpphästtävling i Teaterparken den 27 juni
  • Slackline på Rådhustorget 3-4 juli
  • Plogginglopp (jogging och skräpplockning) i samarbete med LSR och ICA Kvantum
  • Minicartbana på Kasernplan 24-25 juli

– Vi är glada över samarbetet mellan staden, Cityidrott och Landskronasamverkan. På det här sättet stöttar vi både våra lokala handlare genom att skapa aktiviteter i stadskärnan och erbjuder en rolig sommar för många Landskronabor, säger Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef.

– Det kommer bli en annorlunda sommar, och för oss känns vårt uppdrag viktigare än någonsin för att barn och unga ska fortsätta röra på sig och ha en rolig plats att kunna ta sig till. Det är viktigt för både den fysiska och mentala hälsan. Vi ser fram emot en riktigt rolig sommar, säger Daniel Glantz-Persson på Cityidrott.

Cityidrott kommer också att arrangera aktiviteter ute i kransbyarna Asmundtorp, Häljarp, Härslöv och Glumslöv i sommar. Cityidrott kommer precis som tidigare år att ha gratis uthyrning av idrotts- och strandmaterial i Lagunen varje vardag. Det finns också en restaurangaktör som har planer på att öppna en sommarrestaurang på Lagunens strand.

För att kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att begränsa deltagarantalet till max 50 personer, krävs föranmälan till de flesta aktiviteter. Anmälan öppnar två veckor före respektive aktivitet. Hela programmet för ”Sommar i Landskrona” kommer att publiceras på cityidrott.se. Här finns också mer information om hur man anmäler sig till olika aktiviteter. Det kommer tillkomma fler aktiviteter till Cityidrotts sommarlovsprogram genom samarbeten med näringslivet.

Ytterligare sommarlovsaktiviteter för barn och unga finns också att hitta på landskrona.se/sommarlov eller i Landskrona stads evenemangskalender på landskrona.se.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André