Fyrstjärnigt hotell och nya bostäder på Jönsaplan

Nu är planerna på hotell och bostäder på Jönsaplan i full gång. Om allt går som planerat finns drygt 130 hotellrum på ett hotell med spa-anläggning och drygt 40 bostadsrättslägenheter på Jönsaplan år 2017.

Det är Paulssons fastighets AB som kommer att teckna ett exploateringsavtal med staden för att kunna bygga nytt hotell och nya bostäder på Jönsaplan.

Fyrstjärnigt hotell med spa-anläggning
Planerna är ett fyrstjärnigt hotell med spa-anläggning högst upp med utsikt över sundet. På hotellet kommer det också att finnas en restaurang som är öppen för alla och konferensmöjligheter för runt 250 personer.

- Ett fyrstjärnigt hotell är välkommet, inte minst från de större företagen i Landskrona som har många utländska gäster och personal från andra delar av världen som tillfälligt arbetar i Landskrona, säger Anna Classon, näringslivschef i Landskrona stad.

De nya bostadsrättslägenheterna kommer att innehålla två- till fyrarummare i varierande storlekar. I bottenvången är planerna att bygga kommersiella lokaler.

De båda huskropparna kommer att ha fem våningar varav våningarna högst upp kommer att vara inskjuten våning, liknande övrig bebyggelse i området. Det kommer också finnas ett garage under byggnaderna.

Jönsaplan

Framför byggnaderna, mot Sofia Albertina kyrka, kommer ett stort torg att skapas för att binda samman gammalt och nytt. Även grönområdena mellan husen kommer att vara öppna för allmänheten och bilda en grön oas.

Jönsaplan

Exploateringsavtalet kommer att behandlas på nästa kommunstyrelsesammanträde.

Här kan du se en sitplan

Illustrationer: Jais arkitekter

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén