En julhälsning till Landskrona

?? landskrona_stad_godjul.jpg

Genom kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt önskar Landskrona stad alla en riktigt God Jul och Gott nytt år!

December, en månad fylld av traditioner, julljus, julblommor, julmat, julsånger – ja listan kan göras längre. Det som tar mycket av vår tid är förstås bestyren kring julklappar. Den sammanlagda julhandeln slår år efter år rekord, sann­olikt kommer den att göra så även i år. Sam­tidigt växer klyftan mellan dem som har och dem som inte har.

Tage Danielssons sagofigur Karl Bertil Jonsson, såg till att som praktikant på posten omfördela julpaket från de rika till de fattiga. I Landskrona finns på riktigt en Tvärtom-tomte, som tar emot paket från allmänheten och som kyrkans diakoniverksamhet ger till barn som annars skulle bli utan.

I år har årets julklapp utsetts att vara klädesplagg som producerats av återvunna plagg. Det leder tanke till ­second­-handhandel. Det du handlar där betyder mindre miljöpåverkan och i flera fall att du bidrar till biståndsverksamhet, där exempelvis barn ges möjlighet till skolgång!

Men kom ihåg – allra viktigast är att ge ett oväntat välkomnande eller hälsning till en person utanför din vardagliga umgängeskrets!

Så vill jag önska alla landskronabor en hållbar, solidarisk och gemensam
God Jul och Gott nytt år!

Gunlög Stenfelt
Ordförande i Kommunfullmäktige

P.S Välkommen att ta del av stadens nyårsfyrverkeri som skjuts upp från
Citadell­området, nyårsafton klockan 24.00. Fyrverkeriet kan ses från stadens olika hörn! D.S

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.