God man begärd häktad

En 67-årig man som tidigare har varit verksam som god man bland annat i Landskrona stad, begärdes i dag häktad. Misstankarna gäller grov trolöshet mot huvudman och grov förskingring.

Häktningsförhandlingar hölls under torsdagseftermiddagen i förra veckan i Helsingborgs tingsrätt. Mannen har haft uppdrag i ett flertal nordvästskånska kommuner, varav sammanlagt fyra i Landskrona.

Överförmyndaren i Landskrona fick kännedom om misstankarna mot den 67-årige mannen i våras och entledigade samma dag 67-åringen från uppdraget. Vid tillfället hade 67-åringen ett pågående uppdrag som god man i Landskrona, övriga tre uppdrag var redan avslutade.

– En god man ska vara till skydd och hjälp för dem som behöver. Vi ser mycket allvarligt på det här, säger Anders G Lindblom.

Dagarna efter att det framkommit att polisen utredde eventuella oegentligheter i samband med god man-uppdraget gick överförmyndaren igenom de akter som rörde 67-åringens uppdrag.

– Polisen har fått vårt material, vi får se vad det ger, säger Anders G Lindblom.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén