Grammis-vinnaren Silvana Imam till Landskronakarnevalen

Årets artist från Grammisgalan Silvana Imam är klar för Landskronakarnevalen i sommar. Silvana är just nu den hetaste artisten, på den svenska live-scenen. Silvana spelar på huvudscenen på Rådhustorget den 28 juli.

Landskronakarnevalen satsar på en extra stark inledning i år. Sedan tidigare har ledningen meddelat att Mello-Frans och Danne Stråhed uppträder på premiärdagen. Nu släpps alltså ytterligare en artist med stjärnglans som ska locka folk till festen redan på torsdagen.

Silvana Imam har sedan tidigare fått en Grammis för årets artist och vann nyligen också P3 Guldgalans pris Guldmicken för årets bästa live-akt. Förra året tilldelades hon dessutom Musikförläggarnas pris, som årets textförfattare.

Det är alltså vår mest prisbelönta artist som ställer sig på Karnevalens scen den 28 juli.

– Ja, det har inte varit alldeles lätt att få hit Silvana Imam, berättar Lena Bergkvist, Karnevalsgeneral på Landskronakarnevalen. I början av april meddelade Volvo att Silvana blir deras nya ansikte, och då blev konkurrensen kring henne, stenhård.

Silvana Imam tar alltså över, efter stjärnor som Avicii, Robyn och Zlatan Ibrahimovic, i Volvos hyllade reklamkoncept Made by Sweden. Temat är Det är insidan som räknas - något som lyser igenom i allt som Silvana gör.

Engagemanget kring temat, kunde man se redan 2014 på ep:n När Du Ser Mig • Se Dig som inleddes med låten I•M•A•M. Den kommunicerade en knuten näve, sträckt högt upp i luften, mot rasism, sexism och homofobi. Den var "En arm runt axeln på alla som lever under förtryck, hot och skräck. En stark hand i en svagare.”

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén