Guidad cykeltur – Arkitektur i Landskrona

Följ med på en guidad cykeltur där vi tittar på arkitekterna Aina Berggrens och Peter Brobergs byggnader i centrala Landskrona och vidare ut längs Strandvägen. Turen avslutas i Svaneholm. Guider är planchef Johan Nilsson och stadsantikvarie Lena Hector.

Arkitekten Aina Berggren var en av få kvinnliga arkitekter med egen verksamhet på 1950- och 60-talen. Aina Berggrens arkitektur kännetecknas av en lyhördhet för den byggda omgivningen samtidigt som den bär en omisskännlig egen prägel. 

Arkitekten Peter Broberg kan ses den store visionären med fokus på ekologisk och social hållbarhet. Västerstad är en av hans visionsplaner i Landskrona. Båda arkitekterna var verksamma i Landskrona med privata kontor och har kommit att påverka stadens byggda miljöer.

Ta med din egen cykel. Föranmälan gör du till museets entré, tel. 0418- 47 31 20 

Vi samlas utanför Landskrona museum söndag 27 april klockan 14.00. Vi räknar med att turen tar ungefär 1 timme och 30 minuter.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén