Gymnasieelever tävlar i stadsutveckling

Elever från Allvar Gullstrandgymnasiet har fått i uppdrag att fota, tänka, och rita fram egna förändringsförslag på hur de vill att deras innerstad ska utvecklas.

Tävlingen Uppdrag innerstaden inleddes i aulan på Allvar Gullstrandgymnasiet med en kort presentation av Christian Alexandersson, vd för Landskrona Stadsutveckling AB och Mattias Schriever-Abeln, planarkitekt på Landskrona stad. Därefter skickades eleverna ut i området med uppdraget att omsätta sina egna tankar och erfarenheter till konkreta förändringsförslag.

Eleverna har fem timmar på sig att med text och bild skapa ett förslag på vad som kan göras i området för att Landskrona ska vara en attraktiv stad för invånarna. Under tävlingen finns en inspirations- och handledningsstation på Landskrona stadsbibliotek bemannad av tjänstemän från Landskrona stads planavdelning samt lärare på Allvar Gullstrandgymnasiet.

- Jag är mycket förväntansfull på förslagen. Eleverna här kan det här området och det är många som redan har flera idéer på vad man skulle kunna göra, säger Linnea Stridh, planarkitekt på Landskrona stad.

Förslagen bedöms bland annat efter hur kreativa och realistiska de är, och hur väl deltagarna har motiverat varför förslaget borde förverkligas. De bästa förslagen belönas med priser och ställs ut i stadshusets foajé. Vinnaren tillkännages den 3 juni under en prisutdelning utanför stadshuset.

Förnyelsen av Landskrona innerstad är en viktig del i arbetet med att lyfta staden och tisdagens tävling är en del av den satsningen. Tillsammans med fastighetsägare, näringsliv och Landskrona stad har det kommunala bolaget Landskrona Stadsutveckling AB ett uppdrag att göra Landskrona till en bättre stad att bo och verka i.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén