Alla vinnare på Landskronagalan 2017

Landskronagalan Viarps Rid- och körklubb.png

Landskronagalan 2017 bjöd som vanligt på ett prisregn över Landskronas idrottare och företagare. Viarps Kör- och Ridklubb utsågs till årets förening, bland annat för sina satsningar på integration och ökad tillgänglighet för funktionsnedsatta.

Årets upplaga av Landskronagalan gick av stapeln fredagen den 21 april i Landskrona idrottshall. Syftet med galan är att uppmärksamma prestationer inom idrotts- och näringslivet, samt att bygga relationer mellan entreprenörer och föreningsaktiva.

Viarps Kör- och Ridklubb utsågs till årets förening med följande motivering:

Årets förening är en förening för alla. Den grundades 1972 och har i dag cirka 600 medlemmar. Oavsett vilken dag eller tid på dygnet man skrittar in till denna välryktade förening så råder det full aktivitet. Här står integrationsprojekten som (rid)spön i backen och tillgängligheten för funktionsnedsatta har ökat markant i och med det nya stallet. Som om inte vinsten i ponnyallsvenskan division två 2016 vore nog.

– Stort tack! Det är väldigt hedrande att vinna det här priset bland alla fina föreningar som finns i Landskrona. Det är också ett kvitto för alla som engagerar sig ideellt och lägger ner massor av tid i föreningen. Det är roligt att juryn tog fasta på att vi är en förening för alla. Vi har elever från 4 till 80 år och satsar på integration och ökad tillgänglighet, sa ridskolechef Susanne Johannesson och ordförande Anna Törnebrant.

Stadsutvecklingsprojekt blev årets satsning
Kvällens konferencier Ola Selmén höll i taktpinnen på scenen och lockade fram skratt och applåder från publiken. Mellan prisutdelningarna bjöds det på uppvisningar från lokala föreningar samt underhållning av artisterna Kim Bergkvist, Maja Gullstrand och Eleine.

Priset för årets satsning gick till Paulssons Fastigheter och deras projekt Stadskajen med följande motivering:

Med framtidssatsningar som andas pondus åt ena hållet och lekfullhet mot det andra, vill man lyfta närområdet och Landskrona stad till oanade höjder. Företaget bygger sin verksamhet på långsiktigt ägande och är den störste privata fastighetsägaren i Landskrona. De äger fastigheter med närmare 800 lägenheter, kommersiella lokaler och flera hundra garageplatser.

Projekt Stadskajen omfattar 44 bostadsrätter med inflyttning sommaren 2018 samt ett nytt hotell med konferens, restaurang och spa. Hotel Öresund kommer att driva hotellet som invigs den 1 oktober 2018.

– Det är smickrande att få en sådan uppskattning. Samtidigt sporrar det oss att fortsätta utvecklas och jobba hårt, kommenterar Peter Billquist, vd Paulssons Fastigheter.

Lite tidigare under kvällen delade han själv ut priset till årets näringslivsrookie: The Whyland.

– Jag tycker det är särskilt roligt att Landskronagalan premierar duktiga ungdomar, både inom idrotten och näringslivet, säger Peter Billquist.

En person som uppmärksammades lite extra under galan var skeetskytten Marcus Svensson från Landskrona-Saxtorps Jaktskytteklubb. Hans OS-silver i Rio gav honom både priset för årets prestation och LISAs guldmedalj.

Alla vinnare på Landskronagalan 2017
Årets prestation: Marcus Svensson, Landskrona-Saxtorps Jaktskytteklubb
Årets förening: Viarps Kör- och Ridklubb
Ledarkannan: Jan Gadd, Vindens Bowlingklubb
LISAs guldmedalj: Marcus Svensson, Landskrona-Saxtorps Jaktskytteklubb

Ungdomsstipendiater: Albin Leo (Landskrona Atletklubb), Meja Engdahl Petersson (Landskrona Kvinnliga GF), Melanie Dahlberg (Landskrona Ski Club), Amanda Egvärn (Kronan Volleybollklubb), Moa Mellblom (Kronan Volleybollklubb), Hanna Wilson (Viarps Kör- och Ridklubb), Louise Zetterström (Borstahusens Segelsällskap), Tobias Ohlsson-Bååth (SST NET Landskrona Innebandyklubb), Oskar Hoff (Landskrona Simsällskap), Emil Hassling (Landskrona Simsällskap)

Näringslivspriser
Årets jobbskapare: Assa Abloy
Årets företag inom hållbar utveckling: Ekologgruppen
Årets näringslivspris inom mångfald: Aiman Hamzeh, Språkvän
Årets satsning: Paulssons Fastigheter
Årets näringslivsrookie: The Whyland
Årets Landskronaambassadör: Regina Issal, ICA-handlare som engagerar sig för stadens barn och ungdomar

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André