Härslövsbadet rustas upp inför säsongen 2016

På tisdagseftermiddagen presenterade treklövern ett av sina förslag – att rusta upp friluftsbadet i Härslöv. Bland annat ersätts den gamla servicebyggnaden med en ny och bassängerna renoveras till nyskick. Det blir fokus på miljön med naturmaterial och solenergi i kombination med värmepump.

Renoveringen innebär att man river den befintliga byggnaden som innehåller bland annat kassa, kiosk och omklädning för att bygga helt nytt. I hela bygget kommer miljön att stå i fokus. Till den nya byggnaden kommer man att använda solenergi i kombination med värmepump och allt byggnadsmaterial ska vara av naturmaterial. Bassängerna genomgår också en ordentlig renovering vilket innebär att de kommer bli som nya.

Total kostnad på cirka 3,7 miljoner kronor

Budgeten för renoveringen ligger på totalt 3,7 miljoner kronor. Den nya byggnaden beräknas kosta cirka 2,7 miljoner kronor och resterande det av budgeten går till bassängrenovering och ytorna runt omkring.

– Vi är väldigt glada att den här upprustningen av Härslövsbadet nu äntligen genomförs, säger Birgitta Persson, kommunalråd och ordförande i fritidsnämnden. Satsningen är ett viktigt led i att göra Landskrona en attraktiv kommun att leva och bo i.

Upphandling av entreprenör under hösten

I höst kommer upphandling ske om vem som får genomföra bygget och man beräknar att kunna ha en nyöppning av badet inför sommarsäsongen 2016. I sommar håller badet öppet som vanligt men besökarna har alltså att se fram emot ett nytt fräscht friluftsbad redan nästa sommar.

Friluftsbadet byggdes 1972 av dåvarande Härslövs kommun och är öppet sommartid juni - augusti.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén