Hjälp oss belöna Landskronas modigaste medmänniskor

I februari varje år delar Landskrona stad ut civilkuragestipendier till en eller flera personer som har gjort något utöver det vanliga för att öka tryggheten och säkerheten i vår stad, exempelvis en insats för att hjälpa en annan person som varit i ett utsatt läge.

Stipendiet kan också delas ut till personer som markerat att mobbning och trakasserier inte accepteras genom att exempelvis visat omtanke och generositet. Civilkuragestipendiet består av upp till 5 000 kronor för enskild person och 15 000 för grupper. Utifrån de nomineringar som kommer in så är det en representant från närpolisen, en representant från Polisen och räddningstjänstens ungdomsforum samt säkerhetschefen i Landskrona stad som utser stipendiaten.

Det är du som nominerar stipendiaterna
Alla kan nominera en eller flera kandidater. Du som nominerar kan göra det som enskild person eller med din förening eller annan grupp. Den som du/ni nominerar kan också vara en enskild person eller en hel grupp, exempelvis en skolklass eller förening. Nominering för nuvarande år sker senast den 31 december via följande formulär: Nominera till civilkuragestipendiet


Förra årets stipendiat var Lena Godani Persson. Här kan du läsa mer om hennes insats.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén