Hur vill framtidens seniorer bo?

Du som är mellan 60 och 70 år, kolla din post lite extra noga från den 15 september.

Då kan du vara en av de 1000 personer som ingår i en undersökning från Landskronas omsorgsförvaltning där staden gärna vill veta hur framtidens seniorer vill bo.

- Väldigt många 60 - 70-åringar är fullt yrkesverksamma och pigga. De har kanske inte alls tänkt på hur de vill bo i en avlägsen framtid. För oss i Omsorgsnämnden är det viktigt att få en uppfattning om hur landskronaborna vill ha det senare i livet för att kunna planera framtidens boende på bästa sätt, säger Jan Allan Beer (fp), Omsorgsnämndens ordförande.

Svaren på enkäten behandlas med sekretess och är givetvis inte på något sätt bindande.

- Vår uppgift är att ge våra äldre invånare den service de vill ha. Där ingår boendet som en mycket viktig del. Om allt fler vill bo kvar hemma så länge som möjligt får vi anpassa hemtjänsten efter den verkligheten. Samma resonemang gäller om landskronaborna i stället skulle vilja flytta till ett trygghetsboende eller äldreboende. Vår uppgift är inte att styra våra seniorer. Tvärtom. Våra kommande äldre ska vägleda oss, avslutar Christin Jonsson.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén