Information från Skånetrafiken om förändringar i tidtabeller för buss- och tågtrafik

Buss_Skånetrafiken.jpg

Den 11 december får Skånetrafikens buss- och tågtrafik ny tidtabell. Här ser du de trafikförändringar som påverkar Landskrona.

Stadsbuss Landskrona

Linje 1 Varvsudden/Centrum – Stationen - Koppargården
Sträckan Varvsudden - Skeppsbron tas bort på grund av få resenärer.

Linje 5 Borstahusen – Centrum – Handelsområdet - Stationen
Linjen får snabbare körväg med färre hållplatser - från centrum till handelsområdet. Linje 5 kommer att byggas ut i etapper. Detta är första delen. 

Regionbuss Landskrona

Linje 138 Landskrona - Löddeköpinge – Malmö
Ny körväg i Landskrona mellan Malmövägen och Görloftsgatan, vilket ger en bättre koppling till tåg både mot Helsingborg och Malmö. Hållplats Hantverksgatan kommer inte längre att trafikeras. Landskrona station och Landskrona lasarett är nya hållplatser. Klicka här för karta.

Linje 215 Sjukreselinjen Helsingborg-Landskrona-Lund
Linjen tas bort på grund av få resande. Idag är den allmänna kollektivtrafiken mer utbyggd än när linjen startade. Reser du mellan Helsingborgs lasarett - Lasarettet i Landskrona - Lunds Universitetssjukhus kan du resa med den allmänna kollektivtrafiken eller med sjukresa om du är berättigad till det. Har du frågor om sjukresor kan du kontakta Skånetrafikens kundtjänst 0771 – 77 77 77

Linje 220 Höganäs-Helsingborg - Linje 218 Landskrona-Helsingborg
Linje 220 delas i två delar för att förbättra punktlighet och göra busslinjens sträckning tydligare. Helsingborg-Landskrona blir linje 218. Byte i Helsingborg om du ska resa vidare norrut eller söderut.

Linje 240 Svalöv – Landskrona
Fler turer på helgen och därför bättre möjlighet att resa till Landskrona. 

Linje 260 Ekeby – Landskrona
Linje 250 delas för bättre punktlighet och byte till tågen i Tågarp. Nytt linjenummer 260 för Ekeby – Landskrona. Byte i Ekeby för resa vidare norrut.

Pågatåg

  • Marieholmsbanan öppnas för trafik. Teckomatorp – Kävlinge – Lund ersätts med Teckomatorp – Marieholm – Eslöv – Lund.
  • Trelleborgståg (17xx) avgår från Helsingborg måndag - fredag kl. 04:54.
  • Alla Pågatåg till Halmstad gör uppehåll i Förslöv.
  • Vissa Pågatåg gör uppehåll i Barkåkra. Vilka som gör uppehåll har anpassats efter SJ:s nya tidtabell på Västkustbanan.
  • Ytterligare ett Pågatåg Express Helsingborg - Malmö tur och retur under middagstid.
  • Tåg via Helsingborg C påverkas av underhållsarbete kring Knutpunkten. På lördag kväll och natt mot söndag tas därför en del tågavgångar bort. 

Öresundståg

ID-kontroll och gränskontroll
Öresundstågens tidtabell för 2017 har planerats med fortsatta ID-kontroller på CPH Airport samt gränskontroller och 10 minuters stopp i Hyllie. Fortsatt tågbyte på CPH Airport för resande från Köpenhamn H i riktning Malmö. Om dagens upplägg förändras, kommer Skånetrafiken att informera separat om detta.

Mer information om hur dina resor påverkas
Sök din vanliga resa i Skånetrafikens app eller på Skånetrafikens hemsida så att du inte blir överraskad om bussens eller tågets avgång har ändrats.

För övriga frågor om buss- och tågtrafiken, kontakta Skånetrafikens kundtjänst:

Facebook: Skånetrafikens Facebooksida

Telefon: 0771 - 77 77 77

Hemsidan: skanetrafiken.se/kundservice/

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr