Informationsmöte om lärlingsutbildning

Är du intresserad av att jobba som lärling? I augusti ges fem informationsmöten om lärlingsutbildning i nordvästra Skåne. Den 23 augusti är det informationsmöte i Landskrona.

Utbildningen vänder sig till dig som är 16-29 år.

Vill du delta på ett informationsmöte? Prata först med din arbetsförmedlare eller socialsekreterare.

Då är det informationsmöte

21 augusti: klockan 10:00 i Höganäs på utvecklingscentrum.
22 augusti: klockan 10:00 i Helsingborg, kompetenscenter Norrehed.
23 augusti: klockan 10:00 i Landskrona, Folkets Hus.
26 augusti: klockan 10:00 i Ängelholm, Arbetsförmedlingen.
27 augusti: klockan 09:30 i Bjuv, Arbetsförmedlingen.

Nytt för i höst är att utbildningen startar med en praktiskt inriktad introduktion på Rönnowska skolan i Helsingborg. Där får du möjlighet att prova på att vistas i olika praktiska miljöer och se vad som passar dig, innan du går ut som lärling på företag.

Tanken med detta är att du ska komma på rätt lärlingsplats och fullfölja utbildningen.

– Det har varit ett intensivt och lärorikt år då vi har lärt känna många härliga ungdomar. Vi har också fått mycket positiv respons från företagen som ställt upp med lärlingsplatser. Glädjande nog har många kunnat gå vidare till jobb efter lärlingstiden, säger projektledaren Maria Hällstig.

17 av 19 lärlingar fick jobb

Två grupper har avslutat sin lärlingstid och bland dem som fullföljt utbildningen är resultaten goda. I den senaste omgången fick 17 av 19 lärlingar jobb på sina lärlingsföretag efter utbildningen.

Fem kommuner

Hantverksjobb Skåne Nordväst är en grundläggande lärlingsutbildning för arbetslösa 16-29 åringar. Utbildningen har varit i gång ett år och den 5 september startar en ny grupp. Projektet söker därför både nya lärlingar och lärlingsföretag.

Hantverksjobb vänder sig främst till företag i Skåne Nordväst som behöver rekrytera. Företagen får viss ersättning för att handleda ungdomarna.

Lärlingarna är i åldern 16-29 år och kommer från Bjuv, Helsingborg, Höganäs, Landskrona och Ängelholm.

Läs mer om Hantverksjobb.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén