Välsmakande avslutning för projektet ”Integration genom mat”

Integration-3.jpg

Under hösten har fem ensamkommande ungdomar deltagit i en matlagningskurs på restaurang Pumphuset i Landskrona. I måndags kväll var det dags för avslutningsmiddag komplett med avtackning och diplomutdelning.

Vid åtta tillfällen under hösten har de fem ungdomarna fått lära sig laga mat tillsammans med projektsamordnaren och kocken Fredrik Leinonen samt Pumphusets ägare Niclas Lundblad. Under kursens gång har de också fått utbildning om inköp, portionsberäkning, hygien, näringslära och mer. Vid varje tillfälle har fem olika gäster bjudits in för att delta i den egenlagade måltiden.


På bilden ovan förebereder fyra av de fem deltagarna i kursen festmåltiden, Mohammed Al-Hassan, Mansour Huseini, Abdisalaam Khaliil och Ksmat Berihu. Deltagaren Mohamed Bkiro är inte med på bilden

I måndags var det kursavslutning och detta firades med en större middag med cirka 20 gäster, bland annat enhetschefer och personal från stadens HVB-hem och representanter från Landskrona stad. Den festliga kvällen till ära hade deltagarna tagit fram följande välsmakande meny:

  • Förrätt
    Skaldjurstoast med dill, majonnäs och stenbitsrom
  • Varmrätt
    Helstekt ryggbiff med ljummet persiljesmör, frästa rotsaker, rödvinssky och kantarellcannelloni
  • Dessert
    Creme Brulée med hallonsorbet

Vid kvällens middag avtackades även deltagarna avtackas med intyg och diplom för sina insatser.


På bilden ovan, Abdisalaam Khaliil och Ksmat Berihu förbereder ryggbiffen till middagen. 

Kursen är ett samarbetsprojekt mellan Fritids- och kulturförvaltningen, Landskrona stad, Cityidrott och Borstahuskrögarna AB.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén