Internationellt rally för elbilar till Landskrona

Elbilar står i en klass för sig och många menar att de är framtiden. Därför har de nu fått en egen tävling! Missa inte Oresund electric car rally, ett internationellt rally bara för elbilar som körs genom två länder med ett stopp här i Landskrona den 13:e maj! Kom till Skeppsbron och välkomna tävlingsdeltagarna hit, titta på bilarna och prata med förarna – några av dem kändisar!

Tävlingen är en manifestation för elbilen, den mest klimatkloka bil som just nu kan köras. Rallyt hölls första gången i september 2011, då som en del av Oresund Rally där även konventionella fossildrivna bilar och veteranbilar medverkade. Inför 2012 har tävlingen renodlats till att bara gälla elfordon och tävlingsdeltagarna består av både amatörer och professionella förare, både företagsbilar och privatbilar och både svenskar och danskar.

Från Köpenhamn till Helsingborg i etapp 1

Starten går från centrala Köpenhamn på förmiddagen lördagen den 12:e maj. Efter en 100 km lång etapp genom norra Själland där det gäller att förbruka minsta möjliga energi tar sig de 50 bilarna till Helsingör. Här görs ett kort uppehåll innan loppet fortsätter mot Helsingborg där man stannar under natten och laddar upp elbilarna igen.

Depå i Landskrona söndag 13 maj

På söndag förmiddag vänder loppet söderut, nu som regularity rally som innebär att man ska hålla en angiven medelhastighet, och siktar mot målgången i Malmö men med ett stopp här i Landskrona. Bilarna kommer in med ca 1 minuts mellanrum och varje bil stannar en timme.

Se framtidens bilar på Skeppsbron

Nu har du möjlighet att välkomna tävlingsdeltagarna när de rullar in i staden för sitt stopp på Skeppsbron! Du får chans att se framtidens bilar och det finns möjlighet att prata med förarna och undersöka bilarna. Startfältet bjuder på några överraskningar i form av fräcka Tesla Roadsters för den biltokiga.

Tina Thörner och Tony Irving dina guider för el-rallyt

Programvärd, tävling och intervjuer med tävlingsdeltagarna, vilka bland annat består av rallyföraren och kartläsaren Tina Thörner och dansstjärnan Tony Irving, står på agendan.

När: söndagen den 13:e maj. Program från klockan 11.00 och fram till cirka 13.30. Bilarna beräknas anlända cirka 11.30.
Var: Skeppsbron, vid nya resecentrumet och turistbyrån.

Läs mer om Oresund electric car rally

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén