Tryggare nyårsfirande när staden bjuder på fyrverkeri

foto fyrverkeri.jpg

Landskrona stad bjuder på fyrverkeri så att fler kan fira in det nya året utan att utsätta sig själv och andra för den risk som hantering av fyrverkeripjäser innebär. Något som är bra även för djur och natur.

Landskrona stad, räddningstjänsten och polisen arbetar sedan 2008 aktivt med att minska problem och skador orsakade av fyrverkerier. På filmen nedan ser du några exempel på det: 

 

I år vill staden även testa något nytt i det förebyggande arbetet och bjuda Landskronaborna på ett fyrverkeri med förhoppningen att färre personer ska avfyra egna raketer på nyårsafton. På så vis minskar risken för personskador och materiella skador kopplat till fyrverkeri. Ett minskat användande av fyrverkeri är även bra för djur och natur.

Den som vill ta del av fyrverkeriet får bäst sikt i riktning mot citadellområdet. Fyrverkeriet startar vid tolvslaget och fortsätter sedan till cirka 00.10.

landskrona.se/fyrverkeri finns mer användbar information för ett tryggare nyårsfirande.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr