Invigning av Peter Brobergs bro vid Nyhamn på lördag

På lördag är det dags för den officiella invigning av Peter Broberg-bron som förbinder Nyhamn med Jönsaplan. Invigningen börjar klockan 13.00.

Programmet för invigningen:
13.00 – Trumpetfanfar av Jack Andersson.
13.02 – Peter Jinnestål hälsar alla välkomna och berättar kort om bakgrunden till bron.
13.05 – Invigningstal av Torkild Strandberg (fp), kommunstyrelsens ordförande
13.08 – Efter att Torkild klippt bandet och bron öppnas sen spelar Jack Andersson ”Så skimrande” på trumpet utöver vattnet
13.11 – Räddningstjänsten som finns inne i hamnen kör ut genom bron med sin räddningsbåt – efter det stängs bron igen.  Vi kommer även få se hur de utför en räddning av en person som faller i vattnet.

Under invigningen delas det ut böcker av Peter Broberg vid Nyhamn Salong. Det finns ett begränsat antal – de delas ut så länge de räcker.

Om Peter Broberg

Bron har fått namn efter arkitekten Peter Broberg som kan ses som den store visionären med fokus på ekologisk och social hållbarhet. Peter var verksam i Landskrona och kom att påverka många av stadens miljöer. Västerstad är en av Peters visionsplaner i Landskrona.

Peter Brobergs bro är en klaffbro över hamnbassängen vid Nyhamn. Bron är 33 meter lång och kommer att manövreras av båtar som vill passera.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén