Invigning av skulpturen Kraften av Aniela Wojdyno-Pasquini

På tisdag 14 juli invigs den nya skulpturen Kraften av Aniela Wojdyno-Pasquini. Skulpturen kommer att placeras i hörnet mellan Lilla Strandgatan och Östergatan vid Skeppsbrons resecentrum.

Skulpturen Kraften invigs av kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt klockan 14.00 tisdagen den 14 juli, 2015. Kraften som skulpturen heter är en pedang till Antonio Pasquinis skulptur Due Force som är placerad där Lilla Strandgatan möter Kungsgatan. Båda skulpturerna är donerade av Wille och Valbrog Wramfelts stiftelse, Göran Wramfelt.

På lördagen samma veckan, 18 juli, öppnar Pumphuset och Borstahusens konstförening en utsällning med Aniela Wojdyno-Pasquini Och Antonio Pasquinis.

Om Aniela Pasquini

Aniela föddes 1952 i Warszawa, Polen. Från 1969 studerade hon vid fakulteten för skulptur på Konstakademin i Warszawa och erhöll 1975 konstmagisterexamen. 1989 fick hon ett stipendium från italienska regeringen för att studera vid konstakademin i Carrara, Italia  - Accademia di Belle Arti di Carrara. 1990-1991 var hon polska Konst- och kulturdepartementets stipendiat och 1999 mottog hon Klippan kommuns kulturpris.

Aniela skulpterar i marmor, sandsten, granit, brons och terrakotta samt arbetar med silversmide, kroki och måleri. Hon har deltagit i flera separatutställningar, samlingsutställningar och skulptursymposier i Polen, Tyskland, Italien och Sverige.

Skulpturer för offentlig utsmyckning finns i bland annat Warszawa, Ladek Zdroj, Jozefow-Otwock i Polen, Cannes i Frankrike, Klippan och Östra Ljungby och finns även representerad bland flera i Ängelholm och Klippans kommun och hos ett antal svenska konstföreningar samt privata samlingar.

Aniela är sedan 1992 bosatt i Stidsvig tillsammans med sin make skulptören Antonio Pasquini. De anordnar symposier, utställningar och visningar i sin ateljé.

Kraften av Aniela Wojdyno-Pasquini

Kraften av Aniela Wojdyno-Pasquini som invigs klockan 14.00 den 14 juli 2015.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén