Pumpa cykeln och på med hjälmen, invigning av Sydkustleden

?? 190424_1189_Borstahusen_foto_apeloga.jpg

På söndag 2 juni inviger vi Sveriges nya cykelled Sydkustleden som binder ihop Kattegattleden och Sydostleden, det firar vi givetvis från cykelsadeln!

Sveriges tredje nationella cykelled, Sydkustleden, passerar genom Landskrona och vi vill bjuda in dig till invigningen söndagen den 2 juni! Det blir underhållning, tävlingar, aktiviteter och officiell invigning på Kasernplan klockan 10-14. Dessutom avgår två olika cykelturer; en guidad cykelsafari (gratis men anmäl dig gärna via visit@landskrona.se) och en lite större 'cykellycka-grupp' klockan 13.

Testa att 'hemestra' från cykelsadeln

Längs med leden kommer det att finnas två depåstopp i Landskrona som bemannas av Team Rynkeby. Det ena i Häljarp vid idrottshallen och det andra i Borstahusen utanför Pumphuset. Här kan du hämta kartor och få ett reflexband som också ger dig erbjudanden i olika butiker och caféer längs med leden.

  • Karla Konsthantverk Borstahusen: Alla cyklande kunder bjuds på "salt och vatten". Vid alla köp, förutsatt att man cyklar, får man en liten flaska mineralvatten och en påse salt godissill. Öppet söndag klockan 11-16.
  • Konditori Citadellet: 25% på hela köpet. Öppet söndag klockan 10-20.
  • Hillesdal butik och café: Korv med bröd och god dricka för ett pris till 20 kronor. Öppet söndag klockan 11-16.

Du kan starta var du vill på leden men depåstoppen är bra startpunkter för en liten dagsutflykt. I Häljarp kommer byaföreningen och Häljarpshallen finnas på plats och dela ut fika.

Ladda ner program och karta.

Kulturtips längs med leden:

  • Landskrona museum: Utställningen 100 år av svenskt modefotografi. Öppet söndag klockan 12-17, fritt inträde.
  • Landskrona konsthall: Utställning av Bård Breivik skulptur. Öppet söndag klockan 12-17
    • Visning med Sune Nordgren, initiativtagare till utställningen. Visning söndag klockan 14-15.
  • Pumphusets konsthall: Olle Schmidt. Öppet söndag klockan 12-16. Entré 20 kronor.

Läs mer om evenemanget.

Om Sydkustleden

Sydkustleden är en nationell cykelled för turism och rekreation, den binder ihop Kattegattleden med Sydostleden och innebär att du kan cykla från Växjö till Göteborg via vår vackra stad! Invigning sker 2-3 juni i alla kommuner där leden passerar. På Sydkustledens hemsida hittar du information om hela leden och kartor för de olika etapperna.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.