Ja till nya bostäder i Norra Borstahusen

Nu har ytterligare ett steg för att möjliggöra byggandet av 1500 nya bostäder i Norra Borstahusen i Landskrona tagits. I går kväll, 26 oktober, antog stadsbyggnadsnämnden i Landskrona stad ett nytt planprogram för området.

– Vi ser stora möjligheter i detta. Nya och attraktiva bostäder nära kusten lockar fler att flytta hit, vilket genererar tillväxt och nya skatteinkomster i staden, säger Börje Andersson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden (opol.).

Ett första steg i en långsiktig strategi

Planprogrammet är det första delbeslutet i en långsiktig och genomgripande strategi för att vända utvecklingen i Landskrona. Det har sitt ursprung i programmet Vägval Landskrona, som antogs av kommunstyrelsen 2010. En av de bärande ideerna i vägvalet är just att bebygga de kustnära områdena för att attrahera fler boende till kommunen. På sikt planeras drygt 1500 bostäder i området.

– Längs den skånska västkusten måste detta vara det mest attraktiva området att bygga markbostäder på. Flera hundra bostäder med sundsutsikt, hundra meter till stranden, granne med golfbana och småbåtshamn är några av kvaliteterna, säger Per Fredrik von Platen, stadsbyggnadschef i Landskrona stad.

Beslutet fattades i majoritet men med reservationer från flera s-politiker.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén