Jan Swedin årets företagare 2013 i Landskrona

I samband med torsdagens Pyttlunch korades Jan Swedin på IT-gården som Årets Företagare. Jan fick ta emot sin utmärkelse av Företagarna Region Syd och Företagarna Landskrona tillsammans med representanter från Landskrona stad.

Utmärkelsen Årets Företagare delas ut till en företagare i Landskrona som har utfört en prestation och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare.

Juryns motivering

Årets Företagare Jan Swedin har sedan starten 1999 sett till att skapa en stressfri arbetsplats för kunder över hela världen. Företaget har vuxit och utvecklats från 11 anställda till dagens 65 och fortsätter att växa. Med varmt hjärta, kall hjärna och rena händer styr han IT-gården i Landskrona AB på ett framgångsrikt sätt.

Några frågor till Jan

Jan Swedin, Årets företagare 2013 i LandskronaVilka är framgångsfaktorerna för att lyckas som företagsledare?
För att lyckas som ledare måste man agera på samma sätt som man förväntar sig av sina medarbetare. Man måste ha tid att lyssna, ta sina medarbetare på allvar och visa empati. Det gäller att inte ha prestige och att hela tiden arbeta bort detta om det börjar uppstå.

Sedan är det viktigt med avstämningar, hur det gått fram till nu och vad förväntas av kommande period?
Att hela tiden lära sig av misstagen och utveckla sitt ledarskap och slutligen att fira segrar och göra bra avslut.

Vilken är din största framgång?
När vi förra året passerade 100 miljoner och fick vår största kund någonsin - Diaverum med 7500 anställda och som har 95% av sin verksamhet i andra länder än Sverige.

Vad driver dig som företagare?
Att vinna affärer, utveckla konceptet (Stressfri IT) och bygga en välmående organisation.

På vilket sätt bidrar du och ditt företag till Landskronas utveckling?
Miljön, vi har satsat på miljövänlig kylning av våra datahallar via grundvatten. Vi är först i Sverige på lägsta energiförbrukning för datahallar.

IT-gården är en stor arbetsgivare på orten som gör affären över hela världen och skapar arbetstillfälle i Landskrona. Flera av våra anställda kommer från andra städer och har flyttat till Landskrona eller i närområdet.

Vi har många planer på att satsa på nytt, bland annat nya miljöprojekt.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén