Jonas Hansson årets företagare i Landskrona

I samband med torsdagens Pyttlunch korades Jonas Hansson på Oresund Heavy Industries till Årets Företagare. Jonas Hansson fick ta emot sin utmärkelse av Företagarna Landskrona och representanter från Landskrona stad.

Utmärkelsen Årets Företagare delas ut till en företagare i Landskrona som har utfört en prestation och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare.

Juryns motivering
Jonas Hansson har på ett föredömligt sätt visat att med ett engagerat, kreativt och målmedvetet ledarskap kan man nå långt. Om man dessutom inte krånglar till saker, inte är rädd för att ta hjälp om så behövs, prioriterar rätt och omger sig med lojala medarbetare så når man framgång i sitt företagande.

Några frågor till Jonas Hansson

Vilka är framgångsfaktorerna för att lyckas som företagsledare?
En viktig framgångsfaktor är min förmåga att omge mig med lojala motståndare. Det är
viktigt att hålla fokus på kärnverksamheten samt att visa engagemang och vilja. Vidare att se möjligheter och inte svårigheter. ”Keep it simple” är ett bra motto för mig.

Vilken är din största framgång?
På det personliga planet är det att jag lyckades hitta min fantastiska fru som dessutom är min
bästa vän och som har gett mig två underbara ungar. Att jag nämner detta beror på att jag inte ser det som att jag har ett arbete utan att jag har valt ett sätt att leva livet på. Min familj en stor del av detta och det viktigaste för mig.

På det professionella planet är det inte så lätt att nämna någon enskild händelse, men klart är väl etableringen av Enercon är en av de större framgångarna för att nämna någon.

Vad driver dig som företagare?
Det som driver mig är att ha möjligheten att förändra och göra gott. Jag drivs av att se människor
växa i sina roller och att leverera till nöjda kunder som återkommer till oss.

På vilket sätt bidrar du och ditt företag till Landskronas utveckling?
Vi som företag bidrar på många olika sätt, vi skapar förutsättningar för människor att få ett arbete. Oresund Heavy Industries är ett nav som skapar förutsättningar för företag att
etablera sig i Landskrona. Vi engagerar över 600 företag i vår kärnverksamhet.

Hur ser du på framtiden?
Jag är övertygad om att Landskrona har alla möjligheter. Om vi tillsammans har en vilja att
förändra saker som är mindre bra till något bättre så lyckas vi. Ensam är inte stark men tillsammans blir vi oslagbara. Det är viktigt att näringsliv och politik går sida vid sida och har en gemensam agenda.

Vilka utmaningar finns?
Vi är inne i en period som kräver att vi måste klara av att kompetensväxla, så en av våra
största utmaningar är att finna kompetent arbetskraft. I just denna utmaning så kommer gymnasieskolan som är under uppbyggnad på varvsudden att betyda mycket för oss som företag och jag tror att den kan betyda mycket för flera företag både lokalt och regionalt.

Finns det något i din företagsutveckling som sticker ut?
Det som sticker ut mest är beslutet att ställa om varvsudden till något nytt och modernt. Det är
ett jättespännande arbete som kräver tålamod. Gymnasieskolan är ett av de projekt som kommer att bidra stort till omställningen av varvsudden. Naturligtvis är även Enercons etablering ett annat steg i denna riktning och om vi tar rätt beslut och gör rätt saker så följer fler efter.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén