Känd regissör producerar Kulturnatt i vår

Fritids- och kulturförvaltningen söker ett nytt grepp för Kulturnatten i samband med stadens 600-årsjubileum. Därför har vi glädjen att berätta att regissören och kulturprofilen Csaba Bene Perlenberg har fått i uppdrag att producera en helt ny Kulturnatt i vår – Vår Kulturnatt.

– Det är ett riktigt drömuppdrag för min del, säger Perlenberg. Dessutom är det min uppfattning, som både kulturaktör men även kulturbesökare, att det i vår stad sker väldigt spännande saker inom kultursektorn som är ganska unikt för en stad i Landskronas storlek, inte bara i regionen men även nationellt. Det är spännande att få vara del av den framåtrörelsen.

– Vår förhoppning är att Csabas kontaktnät ska komma evenemanget till gagn, säger Göran Nyström, chef för fritids- och kulturförvaltningen.

– Man ska känna igen sig i vårens kulturnatt, och ändå inte. Formen är densamma men innehållet ska vara lite nytt. Utvecklingen ska kännas naturlig och organisk, säger Perlenberg.

Kulturnatten i Landskrona firade 20 år i höstas. Det har varit ett återkommande, uppskattat kulturevenemang som vitaliserat både den lokala kulturscenen såväl som staden. Nu blir det ett nytt grepp att förlägga evenemanget till våren, som blir fredagen den 10 maj 2013.

Csaba Bene Perlenberg har fått stor uppmärksamhet både i Sverige och internationellt med en serie av prisbelönta kortfilmer. Hans senaste film 21 (2011) visades runt om i hela världen och belönades med Wavecrest Awards Bästa kortfilm och Bästa regissör  vid The Clearwater Film & Music Festival 2011. De två senaste åren har han också varit med om att organisera och producera Bakgårdsbion tillsammans med Röda Kvarn Helsingborg under Helsingborgsfestivalen.

Läs mer om fritid och kultur i Landskrona 

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén