KELA ska lyfta Landskronas kulturella och kreativa entreprenörer

KELA är att synas och höras, mötas och utvecklas som kulturskapare i och omkring Landskrona. Under tre år ska antalet entreprenörer inom kulturella och kreativa näringar öka i Landskrona. Bland annat kan entreprenörer söka utvecklingscheckar. Kela tar också fram ett koncept för en artists in residence för scenkonst. Staden ska även ordna nätverksträffar på temat affärsutveckling som riktar sig till kulturella och kreativa näringar. Syftet är att bidra till ett mer levande och attraktivt Landskrona.

Till kulturella och kreativa näringar (KKN) räknas enligt Tillväxtverket, arkitektur, design, film och foto, konst, litteratur, media, mode, musik, måltid, scenkonst, turism och besöksnäring samt upplevelsebaserat lärande.

- Genom att samarbeta med olika aktörer i Landskrona, som Landskronahem, Fridhems folkhögskola och flera av förvaltningarna inom staden hoppas jag att vi genom KELA ska förbättra förutsättningarna för kommunens KKNare på flera plan samtidigt, säger Sanna Lilie, projektledare.

KELA – Kreativt entreprenörskap i Landskrona – vill bidra till etablerandet av ett växande nätverk av kulturverksamma personer i kommunen och öka attraktionen kring Landskrona som etableringsort för KKN. KELA ska även utbilda politiker och tjänstepersoner kring potentialen i och vikten av att satsa på och möjliggöra för kulturella och kreativa näringar. KELA förväntas även skapa mervärde för boende i Landskrona genom ett ökat utbud av kultur. Projektet som drivs av fritids- och kulturförvaltningen och stöds av Region Skåne och Utvecklingsstiftelsen i Landskrona.

- Vi vill jättegärna komma i kontakt med alla er i och omkring Landskrona som är verksamma inom dessa näringar eftersom vi vill att ni ska vara med och bestämma vad KELA ska göra, säger Sanna Lilie.

KELA kommer att sitta i turistbyråns gamla lokaler på Stadsbiblioteket från och med 6 februari.

För mer information och kontakt:

Sanna Lilie, projektledare
Sanna.lilie@landskrona.se,
Tel: 0733-473024
http://facebook.com/KELAndskrona
http://twitter.com/KELAndskrona
http://KELAndskrona.wordpress.com

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén