KidSmart-datorer doneras till förskolan

Bronsängens förskola är en av de förskolor i Landskrona som fått barnanpassade KidSmart-datorer. Datorn som är utformad som en färgglad plastmöbel ska stimulera barnens språkutveckling och intresse för inlärning.

 Kidsmart

-  Genom KidSmart-datorerna får barnen en otrolig möjlighet att ta del av tekniken innan de börjar grundskolan, säger Yvonne Nilsson, verksamhetschef för förskolorna.

-  Barnen tycker det är jätteroligt med en dator som är anpassad för dem och det ger oss en ny möjlighet att jobba med pedagogiska program anpassade för förskolebarn, berättar Karin Sahlin, förskolechef på Bronsängens förskola.

KidSmart-datorerna ingår i en satsning från IBM som började 2001. Syftet är att ge förskolebarn en möjlighet att på ett roligt sätt utvecklas med hjälp av datorn och leka sig till IT-vana. IBMs satsning gör det möjligt för kommuner att satsa på nya datorer i förskolan.

-  Alla barn kommer inte från hem med massor av resurser och tillgång till informationsteknik. Det finns en massa spännande saker som händer när det gäller digitala verktyg och smarta mobila enheter, men barns tillgång till dessa varierar. Därför är det bra att kunna främja lika möjligheter för barn, säger Jolanda van Rooijen från IBM.

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén