Kraftigt snöfall med blåst på väg

SMHI har utfärdat en klass 2-varning på grund av kraftigt snöfall med frisk eller hård ostlig vind. Ovädret väntas dra in över Skåne från natten mot tisdag 19 mars. Under tisdagsdygnet väntas 15-25 centimeter snö med risk för kraftig drivbildning. De största snömängderna väntas i södra Skåne men räddningstjänsten i Skåne Nordväst uppmanar ändå allmänheten till att följa väderutvecklingen noga.

En klass 2-varning innebär att väderutvecklingen kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på internet, radio eller TV.

Räddningstjänsten i Skåne Nordväst råder allmänheten att:

  • följa väderutvecklingen
  • om möjligt se till så du inte behöver ge dig ut mer än i absoluta nödfall från efter midnatt tisdag och fram till onsdag lunch.

Räddningstjänsten i Skåne Nordväst följer utvecklingen och återkommer med ny information om läget ändras.

Skolskjutsar

Det kan uppstå störningar i skolskjutstrafiken på grund av snöovädret. Just nu gäller 15-minutersregeln för skolskjutsar. Det innebär att har skojskjutsen inte kommit inom 15 minuter efter usatt tid ska eleven återvända hem. Aktuell information kommer läggas ut på vår hemsida landskrona.se.

Mer information

Ring 113 13 om du har frågor
113 13 är ett nytt upplysningsnummer som du med fördel kan ringa för att få svar på frågor kring samhällsstörningar, exempelvis stormar och kraftiga snöfall. 112 används endast vid akuta situationer.

Följ väderutvecklingen
SMHI uppdaterar fortlöpande sina väderlekskartor och informerar om ändringar i prognoserna. www.smhi.se.

Lyssna på lokalradion
Sveriges Radio P4 är beredskapskanal vid kris och störningar. Vid elavbrott kan du lyssna på radio i bilen eller använda en batteridriven radio.

Trafikverket har information om läget på vägar och järnvägar
Trafikverket uppdaterar fortlöpande informationen om läget på vägarna och järnvägarna. Se även Skånetrafikens trafikinformation.

Energimyndighetens tips vid strömavbrott
Läs på Energimyndighetens webbplats om hur du kan förbereda dig inför ett strömavbrott och vad göra när strömmen har gått.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén