Kryssningsfartyg döptes under festliga former

Torsdagen den 5 maj lade kryssningsfartyget M/S Hebridean Sky till längs Skeppsbrokajen i Landskrona. Det är Salén Ship Management som låtit totalrenovera fartyget på Oresund Heavy Industries.

Lyxkryssaren är byggd 1991 och har tidigare seglat under namnet M/S Sea Explorer I.
I samband med färdigställandet av båten valde Salén Ship Management att arrangera ett doparrangemang, vid Skeppsbrokajen i Landskrona, med 140 särskilt inbjudna gäster varav de flesta skulle med på jungfrufärden mot Skottland.

 Renoveringen påbörjades redan för ett par månader sedan då hon började sin resa från Montevideo i Sydamerika via Kapverdeöarna och Kanarieöarna för att slutligen nå ombyggnadsvarvet i Landskrona. Under hela resan till Landskrona förnyades allt med omsorg inuti båten och hon har huserat på varvet sedan ett par veckor och fått en exteriör renovering och uppgradering. 

- Gästerna som kom från både när och fjärran var mycket förtjusta i vår stad. Vissa hade kommit redan dagen innan, bott på hotell och hunnit upptäcka Citadellet, koloniträdgårdarna och våra stadsmiljöer, säger Thorsten Karlén, destinationsutvecklare i Landskrona stad.

Klockan 17.05, precis efter att Ventrafikens M/S Uraniborg lade till i sitt kajläge, så var det dags för M/S Hebridean Sky att påbörja sin fyradagars specialresa från Landskrona till Skottland.

Det är det Londonbaserade kryssningsföretaget Noble Caledonia som kommer ha sitt senaste tillskott på rutter i bland annat Medelhavet, Atlanten, utanför Sydamerikas kust, runt Brittiska öarna, Färöarna och Svalbard.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén