Kulturarvsdagen – Kulturens vägar, Söndag 12 september kl 14.00

Följ med på en cykeltur i Landskronas gamla omgivningar.

Vi följer till stor del vägar som funnits i många hundra år, förbi bl.a Häljarps mölla, Tofta och Örja kyrka. Turen leds av Sven-Erik Thosteman, Landskrona museum och tar  ca 2-2,5 timmar. Det kommer att finnas möjlighet till ett kort stopp för egen fika.

Tid: 12 september kl 14-16/16.30
Plats: Start och mål vid museets entré på Kasernplan. Samling kl 14.00.
Kontakt: Landskrona museum 0418 473 120

Fakta Kulturarvsdagen
Kulturarvsdagen, eller European Heritage Days som den också kallas, är ett årligt återkommande evenemang runt om i Europa som lockar tusentals människor.

I Sverige firas den andra söndagen i september och från norr till söder anordnas olika arrangemang knutna till årets tema. Syftet är att bidra till att skapa förståelse och intresse för kulturarv och kulturmiljöer. Alla som kan anordna ett evenemang som knyter an till temat under Kulturarvsdagen är välkomna att delta Riksantikvarieämbetet är samordnare för kulturarvsdagen.

Årets tema är ”Kulturens vägar” - Kultur- och naturstigar, landsvägar, farleder, skolvägar, järnvägar, kyrkostigar, cykelvägar, omvägar, Eriksgata, Kungsled och Inlandbana. I Sverige finns tusentals kända och okända vägar på vilka människor färdats sedan urminnes tider. Vilken historia kan vägen, stigen eller leden berätta för oss? Vilka människor har färdats på den, varför och till vilket mål? Det får ni chansen att upptäcka på kulturarvsdagen.

Mer information och alla evenemang finner du på
www.raa.se/kulturarvsdagen

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén