Kulturarvsdagen i Landskrona 11 september

2011 års tema för kulturarvsdagen är Gröna platser. I Landskrona arrangerar museet två vandringar i stadens parker samt Citadellets koloniområde.

Kulturarvsdagen, eller European Heritage Days som den också kallas, är ett årligt återkommande evenemang runt om i Europa som lockar tusentals människor.  I Sverige firas den andra söndagen i september och från norr till söder anordnas olika arrangemang knutna till årets tema Gröna platser. Kulturlandskapet bär spår av människans påverkan sedan årtusenden tillbaka. Kulturarvsdagen vill i år lyfta på förlåten till de gröna platserna i staden och på landsbygden. Varje odling, betesplats, hage, äng, åkerteg, skogsglänta, park eller trädgård har en historia och den 11 september är det dags att berätta den.

Teaterparken och Stadsparken

Historiska spår och botaniska upplevelser i två av Landskronas centrala parker, Teaterparken och Stadsparken. Parkerna har präglats av olika stilideal under olika tidsperioder, i parkerna finns tydliga spår efter omvälvande händelser i stadens historia. 

Samling utanför Landskrona museum klockan 13.00. Vandringen tar cirka1 timme.

Citadellets koloniområde

Landskrona är landets kolonitätaste stad, och Citadellets koloniområde är Sveriges äldsta med prunkande trädgårdar och kolonistugor från förra sekelskiftet.  Följ med på en vandring i området och upplev platsens odlar- och snickarglädje. Vi gör även ett besök i Rothoffska museikolonin.

Samling utanför Landskrona museum klockan 15.00. Vandringen tar cirka1 timme.

Vandringarna är gratis! Mer information och alla evenemang hittar du på www.raa.se/kulturarvsdagen.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén