Kulturmingel för kulturentusiaster

Av 250 inbjudna så samlades nära 130 yrkesutövande och ideellt engagerade kulturentusiaster den 15 september för stadens första kulturmingel på Landskrona teater. Kulturminglet arrangerades av Landskrona stads kulturnämnd för att skapa en plats för personliga möten, information och inspiration för att stärka stadens kulturliv.

Med en smakrik matbuffé som intogs på stående fot i teaterns vackra foajéer och restaurang erbjöds tillfällen till trevligt mingel och personliga möten. Detta ackompanjerades av vacker musik med Caroline Leander på piano tillsammans med sin bror Harald Leander på saxofon.

Ett digitalt kulturhus för ett blomstrande kulturliv

Kulturnämndens ordförande Gunlög Stenfeldt Efter ett underhållande välkomnande av kvällens konferenciär, dramatikern Carina Molander, så berättade kulturnämndens ordförande Gunlög Stenfeldt om sina förhoppningar på Landskronas framtida kulturliv och ett kulturhus för digital teknik. Fritid- och kulturchef Göran Nyström presenterade ett förslag från Celsing arkitektfirma som förvaltningen kommer föreslå till kulturnämnden. Kulturhuset ska bland annat innehålla konsertsalar för stående publik, biograf, teatersalonger och även möjlighet till livesändningar från diverse evenemang världen över. Målet är att kunna erbjuda alla stadens invånare och besökare något, vilket även förväntas bidra till ett mer aktivt stadscentrum.

Handlingsplan för kulturella och kreativa näringar på gång

Sanna Lilje från SelfmadeSom ännu ett led i detta arbete presenterade Sanna Lilje från Selfmade* ett förslag på handlingsplan för att satsa på kulturella och kreativa näringar i staden.  Selfmade är en organisation som hjälper människor att utveckla och förverkliga sina idéer med visionen att alla ska kunna leva och försörja sig på det de helst vill.


Retorik och Varieté

Anders Sigrell, professor i retorikKvällens inspiration stod retorikprofessorn Anders Sigrell för. Med ett brinnande intresse för ämnet engagerade han publiken som uppmuntrades reflektera över hur man använder sig av språket i vardagen. Som grädde på moset gästade Peggy och Georg från populära Varieté vauduvill teaterscenen och underhöll publiken. En publik som på kvällen kunde lämna teaterbyggnaden något mer informerade, något mer inspirerade och några kontakter rikare.

Utebliven inbjudan?

Är du yrkesutövande eller ideellt engagerad i Landskronas kulturliv som inte fick en inbjudan till kulturminglet? Mejla Louise Jönsson för inbjudan till kommande mingel.

Se fler bilder från kulturminglet.

*Nyfiken på selfmade? Se www.selfmade.nu för mer information.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén