Kulturskolan i Landskrona stad firar 20 år 10-11 december

Året var 1990. Efter år av diskussioner, voteringar och en och annan reservation fattade kulturnämnden beslut om att Landskrona stad skulle få sin egen kulturskola.

Kulturskolan i Landskrona stad 20 år

Ett beslut som vid tiden var unikt då det inte fanns många, om ens några, renodlade kulturskolor i landet. Mycket vatten har runnit under broarna sen dess. Med tiden har Kulturskolan i Landskrona fått en naturlig roll i stadens kulturliv och fostrat ett antal barn och ungdomar som gått vidare med sitt konstnärliga skapande.

Scendrag – en föreställning mellan då och sedan

Med anledning av 20 året kommer skolan att ge två föreställningar på Landskrona Teater i december. Närmare bestämt fredag 10 december klockan 19.00 och lördag 11 december klockan 16.00. Föreställningen, som fått namnet Scendrag, bjuder på en mix av musik, sång, dans, teater, gyckleri, bild och film med ambition att visa upp Kulturskolans mångfacetterade verksamhet. 

Jubileumsskrift

I samband med föreställningen kommer också en jubileumsskrift att produceras. I denna kan man bl.a. läsa om olika skeenden i Kulturskolans historia. De idéer som genomsyrade skolans tillkomst och arbetet och visionerna mot framtiden mm. I skriften figurerar gästskribenter som Margareta Alin Hegelund, Marie Länne Persson och Eva Klang Eriksson. Personer som var idégivare och hade en viktig roll i hur skolan utvecklades de första tio åren. Trycksaken som också innehåller programinformation om jubileumsföreställningen kan köpas i teaterns biljettkassa i samband med evenemanget.

Biljetter

Bokning av biljetter till föreställningen görs på telefon 0418-47 45 43.
Publiken hälsas hjärtligt välkommen.

Välkomna!

Kulturskolan i Landskrona

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén