Kungsgatan öppen - snart dags för nästa etapp i projektet

?? Kungsgatan_FB.jpg

Arbetet med Sofia Albertina Plats börjar bli klart och Kungsgatan är nu öppen för trafik igen. Det som återstår är bland annat sittplatser, planteringar och framåt vårkanten kan vi även starta vattenspelet.

Det innebär att vi snart kan påbörja nästa etapp i detta projekt vilket innefattar Drottninggatan och parken runt kyrkan. Här vill vi skapa en trevligare och tryggare park men även en säkrare och attraktivare gata.

Vårt arbete kommer ske i samband med NSVAs ledningsarbete och innebär att Drottninggatan kommer vara avstängd mellan Kungsgatan och Storgatan från någon gång i början av mars till hösten 2019.

Så här påverkas trafikanterna:

  • Drottninggatan är avstängd i båda riktningarna mellan Storgatan och Kungsgatan. Du som ska till Hotel Öresund eller Stadshuset kan istället köra via Norra Långgatan.
  • Parkeringen på gatan stängs medan vi bygger ny. Vi hänvisar till omkringliggande parkeringsfickor samt parkeringarna på Skeppsbrokajen, Kolgatan, Kasernplan och vid Strandpaviljongen.
  • Boende kommer så klart att ha tillgång till sina garage. 

Mer information om projektet hittar du här.

Kontakt: 

28 januari - 30 juni: Filip Westberg, Projektledare NSVA, 010-495 87 25
Från och med 1 juli 2019: Josefin Wallentin, Projektledare Landskrona stad, 0418-47  36 86.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.