Ladda för årets elbilshändelse 2 juni

2 juni kommer Oresund Elctric Car Rally till Citadellet i Landskrona. Programmet startar kl 11.00. Här har du möjlighet att se de olika elbilarna, träffa förarna och följa tävlingen. Kombinera gärna ditt besök med att titta på vår nya koloniutställning.

Första bilen beräknas ankomma till Citadellet 11.20 och första bil startar från Citadellet 12.30, bilarna startar både i Helsingborg och Landskrona med en minuts mellanrum.

Världens största elbilstävling

OECR är en tvådagarstävling i två länder för hybrider, världens största genom två länder. Tävlingen körs den 1-2 juni och är öppen för alla – privatpersoner, företag, organisationer. Bara de har tillgång till en elbil.

Hela 60 bilar startar i år

OECR hölls första året 2011. Då startade ett 20-tal bilar. 2012 medverkade 50 bilar och 2013 har vi 60 bilar till start i Köpenhamn.

Bilarna måste vara fullt laddade vid start. Efter cirka 80 kilometer genom Själland pausar bilarna kort i Helsingör innan de kör på färjan till Helsingborg. På eftermiddagen visar de upp sig i Helsingborg och förarna avslutar dagen med middag och övernattning. På söndagen kl. 10.30 går tävlingen vidare mot Landskrona och därefter Malmö med första målgång ca kl. 13.45.

I Köpenhamn, Helsingör, Helsingborg, Landskrona och Malmö arrangeras Elbilens dag med utställningar, extra tävlingar och andra aktiviteter för tävlingsdeltagare och allmänhet.

OECR har två  tävlingsmoment: Energi (lördag) och regularity rally (söndag). Resultaten från de båda momenten räknas samman för att få fram den slutliga vinnaren. Eftersom energifrågan är viktig för OECR väger resultaten från energitävlingen tyngst. En mindre precisionstävling hålls också på söndagen men resultatet från den påverkar inte slutresultatet i OECR.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén