Landskrona får Skånes första femstjärniga camping

Mötesplats Borstahusen femstjärnig camping.jpg

Mötesplats Borstahusen går från att vara fyrstjärnig till femstjärnig camping. Anläggningen får högt betyg i branschorganisationens Svensk Campings samtliga bedömningskategorier.

Mötesplats Borstahusen startades 1971 och fick en nypremiär 2015 efter en flytt norrut längs strandlinjen. I samband med flytten totalrenoverades anläggningen. Man lade dessutom till en modern servicebyggnad, spa och utegym. Bredvid campingen ligger den White Guide-diplomerade restaurangen Erikstorp.

−Vi har ett väldigt bra samarbete med Landskrona stad som har underlättat och möjliggjort mycket av verksamheten. Det ger oss en styrka att våga investera i nya satsningar, säger Jonas Westerberg, vd för Mötesplats Borstahusen.

Mötesplats Borstahusen ligger naturnära mellan Borstahusens fiskeläge och Öresunds barnvänliga sandstränder. För de naturintresserade passerar vandringsleden Skåneleden rakt genom campingområdet.

I Landskrona finns aktiviteter för alla. För den golfintresserade finns det totalt fem golfbanor i kommunen med olika karaktär. 2017 utsågs Landskrona till Sveriges bästa golfstad av tidningen Svensk Golf.

Med 30 minuters färjetur tar man sig den natursköna ön Ven och i Landskronas stadskärna finns exempelvis attraktioner som Landskrona museum, Citadellet och Rothoffska trädgårdskolonin.

 

Så här fungerar Svensk Campings klassificiering:

Graderingen bygger på en bedömning av den enskilda campingplatsens utbud till sina gäster. Dels bedöms vad campingplatsen tillhandahåller (hårda kriterier) och dels hur det tillhandahålls (mjuka kriterier). 

Klassificeringssystemet redovisar campingplatsens utbud och standard i fem kategorier, uppdelade i 5 nivåer i varje kategori. Kategorierna är hygien, miljön, service, aktiviteter och events. Du kan läsa mer på Svensk Campings hemsida.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André