Landskrona fortsätter att klättra i Fokus kommunranking

City, unga, kontantfritt, Foto Martin Larsson.jpg

På fyra år har Landskrona klättrat från plats 230 till plats 56 i tidningen Fokus ranking Bäst att bo. I år utmärker sig Landskrona särskilt som en stad för unga med rankingplats 20 av Sveriges 290 kommuner.

I 2017 års ranking placerar sig Landskrona på plats 56 av 290. Detta ska jämföras med att staden placerade sig på plats 230 år 2013. Förra året låg Landskrona på plats 63.

De senaste åren har Landskrona stad arbetat för att utnyttja den potential staden har geografiskt. Staden har skapat möjligheter för företag som kan dra nytta av det geografiska läget att etablera sig här samt att satsa på nya boendemöjligheter som är attraktiva regionalt.

I rankingen finns också fyra delrankingar; Att vara ung, Att vara äldre, Att ha familj och Att arbeta. Landskronas bästa placering är i kategorin Att vara ung, där staden hamnar på plats 20 av 290 kommuner.

Landskronas placering 2017
Plats 56 i totalrankingen Bäst att bo
Plats 20 i delrankingen Att vara ung
Plats 57 i delrankingen Att vara äldre
Plats 131 i delrankingen Att ha familj
Plats 81 i delrankingen Att arbeta

Totalt rankas 290 kommuner. 

Läs mer om rankingen

Klicka här för att läsa mer om rankingen Bäst att bo

På följande länk kan du läsa mer om de kommuner som hamnar på plats 1-92 i rankingen Bäst att bo:  Bäst att bo plats 1-92 

 

Foto: Martin Larsson

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr