Landskrona i stor nationell satsning för höjda kunskapsresultat

Landskrona har tillsammans med nio andra kommuner tagits ut i första omgången för Sveriges Kommuners Landstings stora skolsatsning PRIO – Planering, Resultat, Initiativ och Organisation.

– Vi är stolta över att ha valts ut för att i ett nationellt sammanhang fortsätta stadens skolutvecklingsprocess. Med vetenskapen som grund fokuserar vi nu på framgångsfaktorerna samarbete mellan lärarna och resursfördelning dit det gör mest nytta, säger Lisa Flinth (fp) ordförande i utbildningsnämnden.

PRIO har som övergripande mål att varaktigt höja kunskapsresultaten i den svenska skolan. Fokus ligger på att utveckla skolans interna processer och arbetssätt för att skapa en mer lärande organisation

– Vi kommer delta med Glumslövs skola och Sandåkerskolan. På vardera skola kommer en förändringsledare att utbildas. Det är också de två skolor som arbetar med vårt projekt ökad reglerad lärararbetstid. PRIO projektet kommer ge dem en ytterligare skjuts framåt, säger Tomas Johansson, chef för utbildningsförvaltningen.

PRIO har utvecklats med stöd av konsultbolaget McKinsey & Company.

Läs mer om PRIO på www.skl.se.

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén