Landskrona museum bygger om

Under 2015 kommer Landskrona museum att inleda en stor satsning på Svensk fotohistoria. Museet kommer att ställa i ordning 250 kvadratmeter av sina utställningsytor för att anordna tre utställningar varje år med ett urval av original ur landets stora, nationella samlingar med foto. Vi beräknar att den första utställningen kommer öppna i början av 2016.

Efter jul- och nyårshelgerna kommer Landskrona museum att börja ändra om på tredje våningen där fotoutställningarna ska placeras. De permanenta utställningarna om Selma Lagerlöf, Kära Selma och Öppet pga inventering, om föremål och samlande, kommer att plockas ner. Interiören från Apoteket Kronan har redan börjat rivas, men den kommer delvis att byggas upp på annan plats på museet.

Selma återkommer i andra sammanhang

Utställningen Öppet pga inventering öppnades år 1998 och Kära Selma år 2000 och har alltså båda visats under en lång tid. Eftersom Selma Lagerlöf har en självklar anknytning till Landskrona kommer museet även i fortsättningen att ha utställningar, programverksamhet med mera med en koppling till Selma.

Passa på att besöka museet under kommande helger

Så passa på att titta på dessa utställningar under jul- och nyårshelgen! Sista dagen de visas blir söndagen den 11 januari 2015. Eller varför inte titta på några av våra tillfälliga utställningar Blood Mountain – Liv Strömquist, fotoutställningen reGeneration2 och modefotografi av Kerstin Bernhard.

Klicka för museets öppettider. Det är alltid fri entré till museet.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén