Landskrona och Helsingborg arrangerar SM-veckan 2018

smveckan.jpg

Nu är det klart. Landskrona och Helsingborg blir värdstäder för SM-veckan 2018. Det handlar om ett unikt samarrangemang. För första gången samsas två städer om detta prestigefulla evenemang. SM-veckan har sedan starten 2009 växt till en årlig idrottsfest med drygt 40 olika idrotter som under en veckas tid genomför sitt svenska mästerskap.

Helsingborg och Landskrona är städerna där SM-veckan genomförs sommaren 2018. Det har nu Riksidrottsförbundet och Sveriges Television fattat beslut om. Övriga städer som ansökte om värdskapet var Umeå, Linköping och Norrköping.

Väl förankrad både i näringslivet som idrottsrörelsen

– Vi hade fyra otroligt konkurrenskraftiga ansökningar från städer att välja mellan, så det har varit en tuff, men ändå angenäm uppgift att ta beslut. Att Helsingborg/Landskrona blev vårt slutgiltiga val beror bland annat på att vi ser en spännande utmaning i att låta två kommuner samarrangera ett starkt växande evenemang som SM-veckan. Dessutom visar kommunerna starkt engagemang och att ansökan är väl förankrad i såväl kommun, näringsliv som idrotten, säger Per Bergljung, sponsor och evenemangsansvarig Riksidrottsförbundet.

8000 aktiva, tränare och funktionärer till städerna

Under SM-veckan beräknas Helsingborg och Landskrona gästas av ca 8 000 aktiva, tränare och funktionärer. Städerna kommer att bjuda på en idrottslig folkfest, inte bara på idrottsarenorna utan också mitt i stadskärnorna, längs med stranden och på havet.

Landskrona en idrottstad

– Vi ser verkligen fram emot att få vara värd för SM-veckan. Vårt geografiska läge med 11 minuter tågresa mellan städerna och cityarenor vid havet och samtidigt mitt i stadskärnorna kommer sökert att locka en bred publik. Landskrona ha en stark tradition inom idrotten både som arrangör av mästerskap men också genom ett stort intresse för sport bland Landskronaborna vilket borgar för att vi får ett fint värdskap och ett stort lokalt intresse. SM-veckan ger oss stora möjligheter att bjuda både hitresande och Landskronabor på en idrottsfest som engagerar och involverar, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande.

SM-veckan skapar ett större intresse för svenska mästerskap

SM-veckan arrangeras sommaren 2018 av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund, Helsingborgs Stad och Landskrona stad. Sändande bolag är Sveriges Television (SVT).

Syftet med SM-veckan är att genomföra svenska mästerskap i små, stora, vanliga och ovanliga idrotter i ett och samma evenemang. Genom SM-veckan vill man skapa ett större intresse för svenska mästerskapen. Många människor ska kunna ta del av Sveriges bästa idrottsutövare både på plats, i media och framför tv:n.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén